Deelnemersinformatie 2024

versie 24 maart 2024

Beste scouts,

Van harte gefeliciteerd! Jullie hebben hoog gescoord bij de Regionale Scoutingwedstrijden, misschien zelfs wel gewonnen. Zeker geen geringe prestatie. Nu worden jullie uitgenodigd voor de Landelijke Scoutingwedstrijden.

Deze wedstrijden worden tijdens het pinksterweekend gehouden op en rond het Scoutcentrum Buitenzorg te Baarn. Ruim 150 medewerkers zijn al maanden bezig om een LSW te organiseren die jullie niet snel zullen vergeten. Scoutcentrum Buitenzorg verandert voor 3 dagen in ‘the place to be’ voor scouts. Samen met meer dan 100 andere ploegen uit het hele land zullen jullie spannende avonturen beleven en strijden om het wisselschild van de Landelijke Scoutingwedstrijden.

Op deze pagina vinden jullie alle noodzakelijke informatie om goed voorbereid aan het avontuur te beginnen, daarom:

  • Lees deze informatie met je hele ploeg goed door
  • Laat deze informatie ook aan je ouders en leiding lezen

Heb je na het lezen van de deelnemersinformatie toch nog vragen, dan kun je mailen naar info@lsw.scouting.nl. Veel succes en plezier met de voorbereidingen van de LSW.

Tot ziens in Baarn!


Thema LSW


De elementen uit balans

Welkom allemaal op de Universiteit der Elementen Baarn.

Het is ons een genoegen jullie als studenten welkom te mogen heten. Onze school staat erom bekend het beste in haar studenten naar boven te halen. Hard werken, vlijt en vriendelijkheid staan hoog in het vaandel. Geheel in de geest van onze oprichter en oud-rector magnificus Mavis houden wij de rituelen der elementen in ere. Ons schoolcredo is dan ook: “De cyclus draait omdat zij draait, de hoeder hoedt omdat zij hoedt, de tijd verstrijkt, het noodlot drijft dat mensen helden worden doet. De balans der elementen dat iedereen verweeft in een leven dat de toekomst heeft.”

Elk jaar weer worden onze studenten beproefd en ingedeeld in een afdeling van een der elementen, zo zijn ook jullie beproefd en ingedeeld. Binnen deze afdeling zullen jullie met elkaar leren, leven en eer brengen aan onze school.

Voor de grote jaar opening nodigen wij u allen uit om de onderstaande woorden alvast in acht te nemen en verheugd het ons u allen binnenkort te mogen ontmoeten Hoogachtend vervangend schoolhoofd en voorzitter van de adviescommissie mevrouw D.E. Yuánsù

Schoolgedicht

Lucht, water , aarde, vuur,
In harmonie, wij zijn puur.
Waar kennis bloeit en dromen rijzen,
Onze school zal eeuwig prijzen.

In de lucht, ons denken zweeft,
Als vogels hoog, ons hart beleeft.
Waar ideeën dansen in de wind,
Leren wij, ons brein bemind.

Water stroomt als kennisbron,
Zuiverend, als de ochtendzon.
In stromen van begrip en leer,
Vinden wij de kracht steeds weer.

Aarde draagt ons met haar grond,
Stevigheid waarop wij staan in ’t rond.
Met voeten stevig op de grond,
Bouwen wij onze dromen, gezond.

Vuur van passie, vuur van kracht,
In ons brandt het dag en nacht.
Met vlammen hoog en warme gloed,
Verlichten wij de weg, ons goed.

Lucht, water, aarde, vuur,
Samen vormen zij onze muur.
Een school van wijsheid, liefde en eer,
Waar we trots op zijn, telkens weer.

Thema in je ploeg

Natuurlijk laat je het LSW-thema ook duidelijk zien in je ploeg. Dat wordt namelijk ook beoordeeld. De belangrijkste dingen hierbij zijn de aankleding van jullie kampterrein en jullie themakleding. De themakleding mag je het hele weekend dragen, behalve bij aankomst, tijdens de opening, de hike en de sluiting. Bij de aankleding van jullie kampterrein en themakleding is het leuk om rekening te houden met het subkamp waar je deze LSW verblijft.


Programma


Het programma van de LSW is vol maar heel erg afwisselend. Om je een klein beetje te laten zien wat er gaat gebeuren kun je hier het algemene programma zien.

Zaterdag

Aankomst
Opening LSW
Kampopbouw
Zaterdagmiddag activiteit
De klaslokalen van de Universiteit der Elementen Baarn openen hun deuren voor de lessen in de 4 elementen. Jullie zullen op de proef worden gesteld in de verschillende vaardigheden. Gaat het jullie lukken om de 4 elementen volledig te beheersen?

Koken en eten
Zaterdagavond activiteit
Tijdens dit college bepalen jullie zelf de regel. Benut je behendigheid optimaal. In de chaos is snelheid en slim spelen troef.

Theater

Zondag

Ontbijt
Hike
Jullie gaan tijdens een educatieve reis op pad door de mooie omgeving van Baarn. Trek op deze dag jullie stevige wandelschoenen maar aan en neem het kompas ter hand. Laat de elementen op deze dag in jullie voordeel werken.

Koken en eten
Zondagavond activiteit
We vieren met z’n allen Spring Break Feest! Een verdiende minivakantie waar je heerlijk kan relaxen en even bij kan komen van alle beoordelingen.

Theater

Maandag

Ontbijt
Maandagochtend activiteit
Jullie kennis en kunde is cruciaal. Tijdens de scheikundeles gaan jullie alle chemische elementen uit de natuur gebruiken. Samenwerking is hierbij heel belangrijk.

Afbreken
Sluiting met prijsuitreiking LSW

Lukt het jullie om tussendoor ook nog even tijd vrij te maken, dan kunnen jullie die besteden aan de OKO. Hiermee verdien je uiteraard ook best nog wel wat punten.

OKO

De overkoepelende opdracht, ook wel de OKO genoemd, is een opdracht waar je bijna de hele LSW de tijd voor hebt. In deze opdracht kan je de creativiteit van de hele ploeg kwijt. Nieuwsgierig wat de opdracht is? Dat hoor je tijdens de LSW.

Om de OKO te kunnen maken nemen jullie je favoriete knutselspullen en minimaal de volgende materialen mee:

  • Een schoenendoos of een doos met vergelijkbare afmetingen
  • 5 satéprikkers
  • Liniaal
  • Wit en gekleurd papier
  • Wat steviger (gekleurd) papier/ karton
  • Schaar
  • Lijm
  • Plakband
  • Kleurpotloden/ viltstiften
  • Een (paar vellen van een) krant of lokaal weekblad
  • Oude tijdschriften
  • Doorzettingsvermogen

Plattegrond


Wat kun je waar vinden op het LSW terrein 2024? Check het hier!


Beoordeling


Tijdens de LSW ga je met je ploeg allerlei opdrachten uitvoeren waar je punten voor krijgt. Hierbij komen alle activiteitengebieden uit het spelaanbod voorbij.

Om jullie een idee te geven waar de jurymedewerkers bij de beoordeling op letten, volgen hier enkele aandachtspunten:

Kampopbouw- en afbraak

  • Veligheid (ook tijdens het bouwen)
  • Constructie, stevigheid, materiaalzorg
  • Samenwerking, taakverdeling
  • Thema-aankleding van je kamp
  • Zorg voor de natuur

Keuken

  • Gebruik van een rolblad als keukenblad (i.v.m. veiligheid)
  • Kant-en-klare (prefab-) onderdelen, zoals tafelbladen uit één stuk, klaptafels en banken, zijn niet toegestaan!
  • Indien beschikbaar mag er maximaal 1 boom gebruikt worden, de boom moet beschermd zijn met jute.
  • Maximaal 12 pionierpalen mogen gebruikt worden (zelf meenemen)
  • Kooktoestel moet stevig en veilig opgesteld staan

Maaltijd

  • Smaak, voedingswaarde, hygiëne
  • Samenwerking, taakverdeling
  • Thema-inleving, originaliteit en presentatie

De jurymedewerkers krijgen bij iedere opdracht duidelijke richtlijnen hoe deze punten mogen worden toegekend. Elke ploeg wordt volgens dezelfde regels beoordeeld.

De jurymedewerkers zijn altijd duidelijk te herkennen aan hun rode hesje.

Het TelTeam coördineert de jurering en zet alle beoordelingen om in punten.


Eten & drinken


Zaterdagmiddag – lunch

Voor zaterdag, de dag dat jullie aankomen, zorgen jullie zelf voor de lunch (lunchpakket) van de hele ploeg. Neem je lunchpakket en drinken mee in je dagrugzak zodat je er gemakkelijk bij kunt.

Themamaaltijd

De maaltijd van zaterdagavond moet aansluiten bij het thema. Wat je gaat eten, mag je zelf bedenken. Het moet natuurlijk wel een complete maaltijd zijn die je ter plekke kookt (niet opwarmt), in de schijf van vijf past, origineel is en bij het thema past. De ingrediënten hiervoor moet je zelf meebrengen.

Als je vers vlees wilt gebruiken voor jullie themamaaltijd, dan gelden de volgende regels:

  • Het vlees kan je het beste thuis invriezen of alvast bereiden en vervolgens invriezen of terugkoelen naar koelkasttemperatuur.
  • Zorg ervoor dat je het vlees goed verpakt en schrijf duidelijk je ploegnummer op de verpakking.
  • Zorg ervoor dat tijdens transport het vlees verpakt is tussen koelelementen. (Deze koelelementen hebben natuurlijk al een paar nachten in de vriezer gelegen.)
  • Bij aankomst op Buitenzorg geef je het vlees af bij de schoolkantine Hell’s Kitchen (zie de plattegrond hierboven). De medewerkers zorgen ervoor dat het vlees gekoeld wordt bewaard tot het moment van koken. Let op; er is alleen ruimte voor het bewaren van jullie vlees. Je kan dus geen andere producten bij ons afgeven. Gebruik hiervoor een koelbox met koelelementen!
  • Het is niet toegestaan om rauwe kip mee te nemen.

Het is natuurlijk ook mogelijk om het verse vlees te vervangen door bijvoorbeeld peulvruchten, noten, eieren, vis uit blik of gedroogd vlees, zoals gedroogde worsten.

Bij warm weer kan voedsel snel bederven. Houd daar rekening mee.

Overige maaltijden

Studenten van de LSW kunnen genieten van hun dagelijkse ontbijt en lunch verzorgd door de schoolkantine Hell’s Kitchen. De studenten ontvangen elke dag een krat met daarin veelal verse ingrediënten en een selectie van vers seizoen fruit.

Op zondagavond ontvangen ze ook een maaltijdbox met alle ingrediënten voor het bereiden van een verse warme maaltijd. Het enige wat jullie hoeven te doen is de maaltijdbox uitpakken, de stappen op de receptkaart volgen tijdens het koken en genieten van een lekkere, verse maaltijd. Het is wel handig dat jullie op zijn minst een ruime pan van 3 liter, een wok/hapjespan en een kleine koekenpan bij jullie hebben.

Bij Hell’s Kitchen proberen we zo veel mogelijk rekening te houden met de vooraf aangegeven speciale dieetwensen of allergieën.

Het kantineteam van Hell’s Kitchen bestaat uit chef-koks, voedingsdeskundigen en logistiekmedewerkers. De kracht van het team is de diversiteit aan kennis en achtergronden, waarbij hetzelfde doel wordt nagestreefd: ervoor zorgen dat alle studenten een gezonde maaltijd krijgen en een fijne tijd hebben.

De chef-koks zijn zeer toegewijd en creëren elke LSW een nieuw en gevarieerd menu om voedzame maaltijden voor onze studenten te verzorgen. Ook houden zij rekening met alle natuurelementen die de unieke cultuur op onze campus weerspiegelen.

Drinken

De organisatie van de LSW zorgt ervoor dat er gedurende het hele kamp voldoende te drinken is en jullie je veldfles altijd kunnen vullen met water of siroop. Als je zaterdag van huis vertrekt neem je voldoende drinken mee in je dagrugzak, zeker als je lang moet reizen.


Bagage


Denk bij het inpakken van je persoonlijke en ploegbagage vooral aan het volgende:

  • Pak alle bagage zo compact mogelijk in.
  • Neem niet teveel bagage mee, de LSW duurt maar 3 dagen.
  • Neem geen wegwerpartikelen mee.
  • Pak je persoonlijke bagage niet in in vuilniszakken.
  • Voorzie al je persoonlijke- en ploegbagage van je naam, groepsnaam en plaatsnaam.
  • Vervoer alle bagage op een aanhangwagen.
  • Alle spullen die jullie meebrengen, moeten ook weer mee naar huis. Dit geldt ook voor themamateriaal en afval!

Aanhanger

De aanhanger moet een stuk over het terrein van het Scoutcentrum Buitenzorg worden geduwd. Dit is lastig als de aanhanger te groot is of er bagage voor meer ploegen op ligt. Daarom geven we een aantal tips en regels:

  • Bij het duwen van de aanhanger, draag je dichte schoenen.
  • Een aanhanger met een neuswiel rijdt het beste.
  • Beperk de afmetingen van de laadvloer tot maximaal 3 x 1,5 meter.
  • Kom je met meer ploegen van jouw groep naar de LSW? Vervoer de bagage van iedere ploeg op een aparte aanhanger. Neem contact op met de organisatie van de LSW als je hieraan niet kan voldoen.
  • De aanhanger is voorzien van een bagagenet of een huif.
  • De aanhanger blijft op het (bewaakte) terrein achter, echter wel op eigen risico.

Tent

Er is beperkt ruimte met zoveel ploegen op het terrein. Er is plek voor 1 tent per ploeg of 2 tenten indien er gescheiden geslapen wordt. De tenten moeten afgestemd zijn op de grootte van de ploeg. Neem contact op met de organisatie van de LSW als je hier niet aan kan voldoen.

Bagagelijst per ploeg

  • Tent (met tentstokken, haringen, grondzeil etc.)
  • Maximaal 12 gemerkte (!) pionierpalen, voor het maken van een keuken
  • Voldoende pionier- en sisaltouw
  • Jute zakken (ter bescherming van de boom bij gepionierde keukens)
  • Zeil met stokken voor de keuken
  • Rolblad (als tafelblad) dat veilig en stevig te monteren is op je keuken
  • Kooktoestel op gas met volle gastank, of Coleman Fuel brander met voldoende brandstof (zie 8.4 en 8.5 de belangrijke regels over kooktoestellen)
  • Emmer
  • Bekers, borden, bestek en ander keukengerei.
  • Kookgerei
  • Pannen, in ieder geval een pan, minimaal 3 liter om rijst / pasta te koken, een wok/hapjespan en een kleine koekenpan
  • Leeg potje of flesje voor afwasmiddel, biologisch afwasmiddel haal je bij je subkampstaf
  • Afwasteiltje, afwasborstel en theedoeken
  • Vuilniszakken
  • Lunch voor zaterdagmiddag
  • Ingrediënten voor de themamaaltijd zaterdagavond
  • EHBO-setje
  • Veiligheid hesje voor ieder ploeglid
  • Minimaal één kompas
  • Kaarthoekmeter
  • Een plastic mapje of kaartenmap om routebeschrijvingen te beschermen tegen regen
  • Etui met pen, potlood, lijm, plakband en schaar
  • Spullen voor de OKO (Kijk bij het programmaonderdeel OKO hierboven)

Bagagelijst per deelnemer

  • Slaapzak, matje/luchtbed/stretcher, kleding, toiletspullen etc.
  • Kleine dagrugzak (met drinken en de lunch voor zaterdag)
  • Regenkleding (verplicht)
  • Veldfles(sen) voor minimaal 1 liter water
  • Hoofddeksel (pet tegen de zon)
  • Goede wandelschoenen (geen open schoenen)
  • Veiligheidshesje
  • Broodtrommel of boterhamzakjes
  • Medicijnen (indien nodig) in originele verpakking met bijsluiter

Kampregels


Tijdens de LSW gelden de volgende kampregels:

Algemeen

  • Je hebt respect voor anderen en hun eigendommen
  • Zorg goed voor de natuur
  • Hak niet in levend hout en bescherm bomen bij het pionieren met jute zakken
  • Per beschadigde boom zal € 25 in rekening worden gebracht
  • Een kampvuur maken is niet toegestaan
  • Graven is niet toegestaan
  • Radio’s en geluidsapparatuur zijn niet toegestaan. Neem deze dus ook niet mee
  • Om 23.00 uur moet het stil zijn op het terrein
  • Gebruik de waterkranen alleen om water te halen
  • Het is niet toegestaan om bij de waterkranen te wassen, tanden te poetsen of af te wassen!
  • Wees voorzichtig met messen, gebruik ze alleen waarvoor ze bedoeld zijn!
  • Het is niet toegestaan om kapmessen en dergelijke mee te nemen
  • Gebruik en/of bezit van alcohol, rookwaren en drugs is niet toegestaan
  • Oversteken van de spoorbaan en de drukke weg bij Scoutcentrum Buitenzorg mag alleen onder begeleiding van LSW-medewerkers
  • Ga niet van het terrein van Scoutcentrum Buitenzorg af zonder toestemming van de subkampstaf of organisatie

Overtreding van deze regels kan tot diskwalificatie van de ploeg leiden. Bij ernstige overtredingen zullen de betreffende deelnemers uitgesloten worden van verdere deelname aan de LSW, en wordt met de leiding en/of wettelijk vertegenwoordigers van de deelnemers contact opgenomen om de deelnemers op te komen halen.

Afval

Scoutcentrum Buitenzorg is een prachtig kampterrein. Natuurlijk moet dit mooi en schoon blijven. Zorg er dan ook voor dat het rond je eigen tent en keuken altijd schoon en opgeruimd is.

Verzamel jullie afval in tenminste de volgende soorten:

  • Verpakkingen van PBD (plastic, blik, drankkartons)
  • GFT (groenten, fruit en tuinafval)
  • Papier en karton
  • Restafval

Al het afval en themamateriaal, moet aan het einde van de LSW mee naar huis worden genomen!
TIP: Gebruik een emmer (met deksel) voor het GFT afval. Zo kan je het lekvrij mee naar huis nemen.


Veiligheid


Tijdens de LSW wordt door een grote groep Scouts gekampeerd. Dit vraagt extra aandacht voor de veiligheid van iedereen op het terrein.

  • Draag bij aankomst en vertrek op de LSW dichte schoenen.
  • Zet je keuken- en slaaptent zó op dat er voldoende ruimte overblijft om snel bij de keuken weg te komen.
  • Let extra op bij het gebruik van vuur.
  • Zet een emmer water bij je keuken.
  • Koken mag alleen op gastoestellen of Coleman Fuel branders.
  • Zet het kooktoestel stevig en recht (waterpas) neer.
  • Draag bij het koken een lange broek (met lange pijpen) en dichte schoenen.

Gastoestellen (propaan- of butaaninstallaties)

Om onveilige situaties te beperken gelden de volgende regels:

Gasslangen:

  • zijn voorzien van een NEN-keurmerk
  • zijn in goede conditie en vertonen geen verkleuring, vervorming, beschadiging of poreusheid
  • zijn op de juiste manier bevestigd met slangklemmen
  • zijn niet langer dan nodig (1,5 tot 2 meter)
  • zijn maximaal één keer gesplitst
  • zijn voorzien van een productiejaar (vanaf 2019) of vervangingsjaar (uiterlijk 2024)

Drukregelaars:

  • zijn in goede conditie en vertonen geen vervorming of beschadingen
  • zijn voorzien van een onbeschadigde niet uitgedroogde rubberen pakkingring
  • zijn voorzien van een productiejaar (vanaf 2019)

Kooktoestellen:

  • zijn compleet
  • functioneren goed

Coleman fuel branders

Om onveilige situaties te beperken gelden de volgende regels:

De Coleman Fuel brander:

  • moet goed onderhouden en schoongemaakt zijn
  • de deelnemers kunnen deze zelfstandig bedienen en zijn ervaren in het gebruik ervan
  • de brandstof (alleen Coleman Fuel is toegestaan) moet apart meegenomen worden in speciaal daarvoor geschikte flessen
  • de brandstof moet, voorzien van het ploegnummer, ingeleverd worden bij de subkampstaf die zal toezien op het vullen van de branders

Als er een onveilige situatie wordt aangetroffen zal de organisatie er alles aan doen om ervoor te zorgen dat de deelnemers alsnog gebruik kunnen maken van hun kooktoestel. Als er ondeugdelijke gasslangen, gasklemmen of drukregelaars worden aangetroffen zullen deze door de organisatie vervangen worden door nieuwe exemplaren. Hiervoor zullen vervangingskosten (€15,-) in rekening gebracht worden.

Vrijstaande keuken of keuken aan boom pionieren

Op enkele subkampen zijn veel bomen door stormen of onderhoud verdwenen. Het kan dus zijn dat er op jullie terreintje geen boom staat om de keuken aan vast te pionieren. Zorg ervoor dat jullie een vrijstaande keuken kunnen pionieren die stabiel en veilig is. Je mag hiervoor maximaal 12 palen gebruiken. Bij aankomst op je subkamp horen jullie van de subkampstaf of er op jullie terrein een boom staat die je mag gebruiken. Staat er wel een boom, dan mag je deze gebruiken maar het is niet verplicht.


Contact ouders en kind


Beperk het contact met je kind(eren), zij zijn bezig met een wedstrijd. Uit ervaring leren we ook dat contact met ouders tot heimwee kan leiden. Heb je zorgen, neem dan contact op met de organisatie van de LSW. Tip: een aanmoedigingsbericht (via de website) wordt vaak heel leuk gevonden!


Aankomst en vertrek


Op zaterdag 18 mei worden jullie verwacht op Scoutcentrum Buitenzorg in Baarn. Ga hier niet rechtstreeks naartoe!

Door de ligging van Scoutcentrum Buitenzorg is het helaas niet mogelijk om materiaal en deelnemers bij het Scoutcentrum rustig af te zetten, bagage over te laden of om er te parkeren. Zorg er daarom voor dat alle bagage op de aanhanger wordt vervoerd (dus niet in een auto).

Om ervoor te zorgen dat iedereen zo snel mogelijk het terrein op kan, hebben we jullie medewerking nodig. Iedereen wordt dan ook verzocht de aanwijzingen op te volgen die ter plekke worden gegeven.

Aankomst deelnemers

Ga bij aankomst in Baarn direct naar de carpoolplaats onderaan de A1 bij de afrit 10 “Soest / Baarn Noord” (zie plattegrond)! Auto’s en aanhangers zonder toegangsbewijs worden het terrein niet opgelaten en teruggestuurd naar de carpoolplaats.

Kom naar de carpoolplaats in de toegewezen bloktijd tussen 8.30 en 10.00 uur. Het tijdsblok wordt per email verstuurd enkele dagen na aanmelden van de ploeg.

Bij aankomst op de carpoolplaats worden de auto’s in een rij opgesteld op volgorde van binnenkomst door medewerkers van de LSW. De chauffeurs krijgen een toegangsbewijs waarmee ze het terrein van Scoutcentrum Buitenzorg op kunnen.

Vanaf de carpoolplaats worden zij in groepen doorgestuurd naar de parkeerplaats van Buitenzorg. We maken hier geen verschil tussen auto’s met of zonder aanhanger. Zorg ervoor dat het toegangsbewijs goed zichtbaar is voor de verkeersregelaar bij de ingang van het terrein, zodat deze kan zien dat het om deelnemers van de LSW gaat.

Op Buitenzorg worden zij opgevangen door LSW medewerkers en wordt verteld waar de aanhangers kunnen worden afgekoppeld. De deelnemers duwen dan hun aanhanger in de richting van het kampterrein waar zij zich aanmelden en de groepsfoto wordt gemaakt.

Draag bij de aankomst, tijdens het duwen van de aanhanger op het terrein, dichte schoenen.

De chauffeurs verlaten direct het terrein en moeten een parkeerplek elders zoeken. Let op, bij het Meander MC locatie Baarn is er sprake van een blauwe zone voor maximale parkeertijd.

Aan de grote weg langs het Scoutcentrum Buitenzorg (de Amsterdamsestraatweg)  is parkeren verboden. Ook bij kasteel Groeneveld en bij het tuincentrum mag niet worden geparkeerd!

Vertrek deelnemers

Chauffeurs die de deelnemers op maandag 20 mei komen ophalen kunnen hun auto helaas niet parkeren bij Buitenzorg, zij zullen een plekje in Baarn moeten zoeken. Let op, bij het Meander MC locatie Baarn is er sprake van een blauwe zone voor maximale parkeertijd.

Na de sluiting gaan alle chauffeurs met de deelnemers mee naar de subkampen waar ze hun aanhanger gereed maken voor vertrek. Zorg ervoor dat de aanhanger op zo’n manier is ingepakt dat deze klaar is om aangekoppeld te worden. Als de deelnemers klaar zijn met inpakken en hun terreintje schoon hebben achtergelaten melden de deelnemers zich af bij hun subkampstaf.

Na het afmelden ontvangen ze twee identieke nummers. Eén nummer blijft bij de aanhanger en deelnemers. Het andere nummer is voor de chauffeur die de aanhanger zal trekken. Deze chauffeur verlaat na ontvangst van het nummer het terrein om de auto op te gaan halen. Andere chauffeurs blijven bij de deelnemers.

Na het ophalen van de auto rijdt de chauffeur met het nummer naar de parkeerplaats van Buitenzorg. Hier wordt een plaats aangewezen waar hij/zij kan parkeren tot de aanhanger en deelnemers op de parkeerplaats zijn aangekomen.

De deelnemers verlaten ondertussen het subkamp en duwen (met hulp) de aanhanger richting de parkeerplaats van Scoutcentrum Buitenzorg. Daar worden zij opgevangen door LSW medewerkers die laten weten wanneer de aanhanger en de deelnemers naar de parkeerplaats mogen.

Zodra de aanhanger op de parkeerplaats is aangekomen kan de chauffeur oprijden om de aanhanger aan te koppelen. Na het aankoppelen en instappen van de deelnemers vertrekt de chauffeur rechtsaf in de richting van Baarn. Links afslaan is niet toegestaan.

Deelnemers die niet met de auto met aanhanger meerijden, verlaten samen met de ander chauffeur(s) lopend het terrein en vallen, zodra zij de poort van Buitenzorg uit zijn, onder verantwoordelijkheid van hun eigen leiding of ouders.

Routebeschrijving

Zuiden / zuidwesten
A27 volgen, bij knooppunt Eemnes richting Amersfoort

Noorden
A28 volgen, bij knooppunt Hoevelaken A1 richting Amsterdam

Oosten
A1 volgen richting Amsterdam

Noordwesten
A1 volgen richting Amersfoort

Ga naar de P Carpool
In alle gevallen afrit 10 – Soest / Baarn-Noord van de A1 nemen. Deze afrit ligt vlakbij knooppunt Eemnes (A27/A1). Ga naar de P Carpool.

Voor verdere route zie onderstaande plattegrond.


Opening en sluiting


Op zaterdag 18 mei, begint om 11.30 uur de officiële opening.
Op maandag 20 mei, rond 14.00 uur vindt de sluiting met de prijsuitreiking plaats.

Bij aankomst op het terrein en tijdens de opening en sluiting heb je natuurlijk een correcte Scoutfit aan! Dit wil zeggen: Scoutfit (blouse, trui of T-shirt), blauwe broek en groepsdas. De hele ploeg draagt natuurlijk dezelfde Scoutfit!

De leiding van je groep, familie en andere belangstellenden kunnen bij de opening en/of sluiting aanwezig zijn, hiervoor geldt wel een bezoekersregeling.

LET OP! Vanaf de aankomst op het terrein tot na de sluiting op maandag, worden géén bezoekers op Scoutcentrum Buitenzorg toegelaten.

Toegangskaarten

In de kampvuurkuil van Scoutcentrum Buitenzorg is tijdens de opening en de sluiting plaats voor 1.100 personen, waarvan 250 bezoekers.

Meestal willen meer dan 250 bezoekers de opening en sluiting bijwonen. Daarom zijn wij genoodzaakt, voor de veiligheid van iedereen, toegangskaarten toe te kennen voor zowel de opening als de sluiting.

Elke ploeg ontvangt twee toegangskaarten voor de opening en twee toegangskaarten voor de sluiting. De toegangskaarten worden per email verstrekt. Extra kaarten zijn NIET verkrijgbaar. Leiding, ouders en chauffeurs zonder toegangskaart kunnen bij de entree van Buitenzorg de afloop afwachten.

Het kan voorkomen dat er door omstandigheden minder mensen in de kampvuurkuil kunnen worden toegelaten. Dit kan gebeuren als het bijvoorbeeld erg warm is of juist slecht weer voorspeld wordt. Dit kan erg teleurstellend zijn voor de mensen met toegangskaarten, maar is noodzakelijk voor de veiligheid van de deelnemers en medewerkers. Wij rekenen in zo’n geval op uw begrip en medewerking.

Veel succes en plezier met de voorbereidingen van de LSW. Tot ziens in Baarn!